Nieuwsbrief 46 - maart 2024


 


Beste allemaal,

Deze nieuwsbrief heeft 2 onderwerpen:
1. de komende lezing op 7 maart
2. de excursie op 5 april

1. De afgelopen en de komende lezing.
Veel leuke en enthousiaste reacties kregen we naar aanleiding van de lezing van Joop van Velzen op 13 februari jl. Het was een lezing anders dan de andere. Tijdens zijn presentatie combineerde Joop het Frans impressionisme met klassieke muziek uit diezelfde periode. Mensen gaven aan erg genoten te hebben van deze avond.

De komende lezing op 7 maart aanstaande is gewijd aan landschapskunst. Kunsthistoricus Barry Heinrichs vertelt over de ontwikkeling hiervan in de loop der eeuwen, van “plein air” schilders tot vormen van Land Art.

Halverwege de lezing is er een korte koffie/theepauze; koffie en thee zijn bij de lezing inbegrepen. Omdat het de laatste lezing van het seizoen betreft, bieden we jullie na afloop de gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een gratis drankje en een hapje.

> Attentie:
Verspreid in de hal vind je briefjes met het logo van Kunstkring Zin in Kunst. Hierop kun je suggesties noteren voor lezingen waarnaar je belangstelling uitgaat.

Locatie en tijdstip

De theaterzaal van ‘t Berflo
Apolloplein 1
7552 VG Hengelo

Inloop 19.00 uur 
Aanvang lezing 19.30 uur.

2. Excursie op vrijdag 5 april a.s.
Zoals eerder aangegeven bieden we jullie net als voorgaande jaren weer een excursie aan. Dit jaar gaan we de mooie, 1200-jaar oude Duitse Hanzestad Münster bezoeken. Deze stad heeft enkele musea die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Daarnaast zijn er in Münster nog veel historische sporen te vinden.
In het “LWL Museum für Kunst und Kultur” is op dit moment een wel heel bijzondere tentoonstelling te zien: “Nudes” (Naakten). Er worden, in samenwerking met Tate Londen, zo’n negentig werken getoond van bekende kunstenaars als Auguste Rodin, Marlene Dumas, Pablo Picasso, Matisse, Edvard Munch, August Macke en vele anderen. Het zijn zowel historische, private, fragiele, politieke als ook moderne naakten. Volgens het museum “fascineert het, prikkelt het, verontwaardigt en inspireert het”.
Het dagprogramma met de rondleiding in het museum en de stadswandeling o.l.v. een stadsgids vind je op pagina Jaarprogramma.
.
Aanmelden
Als je het leuk vindt om mee te gaan, meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Er kunnen slechts 60 mensen mee in de bus en we kijken daarom naar de volgorde van aanmelding. Aanmelding en de kosten vind je op het Aanmeldingsformulier.
Wij hebben er veel zin in en kijken er naar uit!

Graag tot 7 maart!

Anne-Marie Biemans
Marianne Tegelaers
Elly Zwienenberg 

 

Archief nieuwsbrieven